Échiré, monument a la Mantega

el

Échiré beurre de Baratte en les seves versions «doux» i «demi-sel», és una mantega artesanal francesa de qualitat monumental que gaudeix de la protecció de la denominació d’origen AOP Charentes-Poitou per la particular qualitat de les llets de la comarca i la fabricació amb mètodes artesanals. 

Produida a la França central, prop de Poitiers per la Laiterie Coopérative Echiré des de 1894 al poble del mateix nom, la llet fresca s’obté de les vaques que pasturen a la regió, en dues hores queda desnatada. Un cop pasteuritzada es deixa reposar poc menys d’un dia fins obtenir la textura de la nata fresca i després es bat amb la tradicional tècnica de batut coneguda com baratte.

echire_beurre_baratte
Dues versions de mantega Échiré, sense i amb un punt de sal, ambdues espectaculars

Per a nosaltres es tracta d’una de les mantegues més impactants que existeixen tant per la qualitat de la seva concepció com en el que ens ofereix a taula, sensacions molt netes de nata fresca de la llet i una subtil percepció de la matèria grassa, un dels fets que la fa tan rellevant en comparació a la majoria de les del planeta.

La nata o Crème Fraîche és l’altre gran producte làctic d’Échiré, especialment recomanem l’espesa per receptes de cuina francesa, molt untuosa i delicada però prou consistent.

Quan tasteu la mantega Échiré us recomanem fer-ho simplement sobre una torrada, sense cap més artifici, us robarà el cor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s