Brie Truffé, el Brie 2.0

el

És un fet indiscutible que el Brie pertany a la reialesa formatgera i que per molts porta una de les corones més lluents, especialment els protegits per denominació d’origen i artesans com el Brie de Meaux. 

Poc s’ha d’explicar d’un Brie de gran nivell, a més dels seus valors de cremositat i aromes de champinyons i fruits secs però en certs moments de la temporada, especialment quan s’acosta Nadal apareix una versió 2.0 de luxe que provoca deliri: el Brie Truffé o Brie à a truffe.

brie_truffe_6

Un exemplar que porta de regal en el seu interior una recepta amb crema de nata, flor de sal i tòfona negre del Perigord. La roda sencera del brie es talla horitzontalment per permetre incorporar la crema trufada i després es torna a tancar com un sandwich creant un nou producte que eleva tots els seus registres gràcies a la interacció entre el formatge i l’aromàtica influència de la tòfona.

Si un formatge Brie ja te una personalitat que enamora, la versió 2.0 després d’incorporar tòfones de qualitat, especialment la Tuber Melanosporum, acabades de collir a la tardor, crea un «monstre» gastronòmic que provoca catarsis al paladar. 

🇫🇷 AOC Brie de Meaux, Île de France + Recepte de Xavier Affineur
🐄 Llet crua de Vaca
📅 màxim 10 setmanes
🍷Louis Latour Chadonnay Gran Ardèche, Champagne Taittinger i si voleu vi negre que sigui lleuger com un pinot noir de Bourgogne.

Un comentario Agrega el tuyo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s